skip to Main Content
Caravan weging
€ 35
  • Laat je caravan wegen
  • Caravans hebben een max gewicht van 750 kg. In combinatie met je auto mag dit niet meer wegen dan 3500 kg.
  • Wij wegen je caravan zodat je weet hoeveel je in de Caravan mag laden.
  • Alleen in combinatie met aankoopkeuring

Hoe zwaar weegt mijn caravan?

Geen idee! “Dat is ook precies waarom Caravanhost deze weging verzorgen. Mensen hebben vaak geen idee hoe zwaar hun caravans zijn en besteden er ook geen aandacht aan. Ook komt het meer dan eens voor dat mensen allerlei accessoires op de camper en caravans laten zetten die het voertuig veel zwaarder maken. Juist op dat moment komt een bestuurder terug die eerder op de dag vierhonderd kilo te zwaar bleek te zijn bij de weging. Hij heeft in de tussentijd van alles uit zijn camper gehaald om weer op het toegestane gewicht te komen.

3500 kilo

Drieënhalve ton is het magische getal bij de camperweging. “Tot dat gewicht mag je een voertuig met een normaal rijbewijs rijden. Vaak kan je camper wel meer gewicht aan, maar dan moet dat wel op het kenteken staan en je moet een groot rijbewijs hebben. Kijk goed wat van gegevens op het kenteken staat of op het typeplaatje aan de zijkant en/of onder de motorkap van de camper. “In Nederland is het heel simpel: 3500 kilogram en geen gram meer, want dan ben je in overtreding zonder juist rijbewijs en/of aangepast gewicht.”

caravan weging

Maak een afspraak via 085-4000032 of info@caravanhost.nl voor de aankoopkeuring van jouw caravan

 

Afspraak maken met Caravanhost in heel Nederland

Waar je in Nederland een caravan wilt kopen maakt niet uit. Binnen 24 uur neemt Caravanhost met u contact op.  Dankzij onze aankoopkeuring betaal je altijd een goede prijs voor je caravan. Maak snel een afspraak met Caravanhost. Bel naar 085-4000032 of stuur een mail naar info@caravanhost.nl. Wil je zeker weten dat je een goede prijs betaalt? Voor een uitgebreide aankoopkeuring van de caravan op locatie maak je snel een afspraak met Caravanhost.

Onze partners

rdw
logo van huurjecamper
Schinkel logo
085 - 4000032